Digitalt Museum Digitalt Museum

Kamouflagejacka


Om objektet

Benämning:
Kamouflagejacka (Sakord)

Identifikationsnr:
GFM.001477

Institution:
Gotlands Försvarsmuseum

Visa tilläggsinformation

Om museet

Museum:
Gotlands Försvarsmuseum

Museets webbplats:
www.gotlandsforsvarsmuseum.se

På museet finns föremål och fotografier som berättar om vårt gemensamma militärhistoriska arv. Många som har gjort militärtjänst eller arbetat inom försvaret kommer att känna igen kläder, utrustning, vapen, möbler och miljöer.

Relaterade artiklar

Rekommendera en artikel från Wikipedia eller en annan godkänd källa

Autogenererade artiklar från Wikipedia

FN FNC

FN FNC (Fabrique Nationale Carabine) är en automatkarbin designad av Fabrique Nationale de Herstal under mitten av 1970-talet. Vapnet är baserad på en tidigare misslyckad version av Carabine Automatique Legere. FNC:s design är baserad på egenskaper från andra kända vapen som FAL, AK-47, M16 och Galil.

FN SCAR

FN SCAR (Special operation Combat Assualt Rifle) är en modulär automatkarbin som tillverkas av Fabrique Nationale de Herstal i Belgien. Det finns två huvudvarianter av vapnet, SCAR-L (Light) och SCAR-H (Heavy). SCAR-L använder 5,56 mm ammunition medan SCAR-H använder 7,62 mm. De båda vapnen kommer att finnas i tre olika varianter: "Standard", "Sniper" (prickskytt) och "CQC" (Close Quarter Combat, närstrid). Automatkarbinen, som just nu[när?] genomgår slutgiltiga test, kommer användas av bland annat USA:s specialstyrkor, men främst USA:s jägarförband.

FN-inspektören

FN-Inspektören är en svart komedi av David Farr. Den baserar sig på Gogols Revisorn.

FN-flaggan

FN-flaggan, flagga för Förenta nationerna, utgörs av en ljusblå flaggduk med FN:s emblem i vitt. Emblemet utgörs av en världskarta med utgångspunkt vid nordpolen omgiven av olivkvistar, vilka symboliserar fred.

FN-dagen

FN-dagen är en temadag som firas 24 oktober till minne av att FN-stadgan trädde i kraft den dagen efter att de fem permanenta medlemsstaterna i FN:s säkerhetsråd och en majoritet av medlemsstaterna hade ratificerat FN-stadgan. Högtidsdagen instiftades för att främja syftena, målsättningarna och resultaten som FN står för internationellt.

Allt innehåll från Wikipedia är licensierat under en Creative Commons 2.5 licens

Many images, depicted motifs and artefacts on DigitaltMuseum are protected by copyright. These may not be copied or published without permission from the copyright owner.   © KulturIT

Var god vänta...