Digitalt Museum Digitalt Museum

Kappkrage


Om objektet

Benämning:
Kappkrage (Sakord)
Kappkrage för manskap, England (Preciserat sakord)

Historik:
Produktion:
Tillverkare, säker: Limerick Army Glathing Company Ltd
Tillverkningsort, förmodad: Storbritannien (GB)
Accession:
1925
Givare till museet, säker: Strömbäck, Erik
Givare, ort, säker: Sverige (SE)
Annat:
Militärt förband, ort, säker: Storbritannien (GB)

Beskrivning:
Grupp C I.
Kappkrage av mörkgrått kläde, 53 cm lång, enradig med tre knappar. På klädets insida är en papperslapp (firmaetikett) med påskrift fastklistrad: "Limerick Army Glathing Company limited" (Limerick Armé Beklädnads AB) "1879 Pt In" Bokstäver "W10P" och "660 5 M 9". Knappar, på bröstet, tre st, 1,7 cm i diameter av guldfärgad metall med engelska statsvapnet. Krage upprättstående, med hyska och hake.
Kappkragen användes vid kyla och regnväder för uteposteringar.

Identifikationsnr:
AM.014562

Institution:
Armémuseum

Visa tilläggsinformation

Om museet

Museum:
Armémuseum

Museets webbplats:
www.armemuseum.se

I Armémuseums samlingar finns över 100000 föremål och innehållet spänner över allt från små uniformsdetaljer till stora stridsfordon samt troféer tagna direkt på slagfältet.

Relaterade artiklar

Rekommendera en artikel från Wikipedia eller en annan godkänd källa

Autogenererade artiklar från Wikipedia

Uniform

En uniform är en tjänstedräkt som är likformig och fastställd i regler eller avtal. Ofta finns på en uniform någon form av gradbeteckning, eller en namnbricka. Vad som ingår i uniformen varierar mellan olika arbetsgivare, arbetsplatser, länder och yrkesgrupper.

Politisk uniform

Politisk uniform är en uniform, likartad klädsel, som används som särtecken av medlemmar i en politisk organisation. Sådan uniform är förbjuden i flera länder, bland annat i Tyskland, men är tillåten bland annat i Sverige. Många länder förbjuder även medlemmar i väpnade styrkor att engagera sig politiskt då de är iklädda militär uniform.[källa behövs] Politiska uniformer förknippas ofta med extremism, och ämnet är ofta kontroversiellt.

Livplagg (uniform)

Livplagg är inom militären överdelen av uniformen alternativt uniformsjackan.

Koppel (uniform)

Koppel är en uniformsdetalj i form av ett bälte och en rem snett över bröstet, ena axeln och ryggen som har burits av officerare och underofficerare i militären och av poliser.[1]

Uniform Resource Identifier

En Uniform Resource Identifier (URI) är en dataprogrammeringsterm. Den består av en kompakt sträng av tecken som används för att identifiera eller namnge en resurs. Den huvudsakliga orsaken för denna identifiering är att ge möjlighet att med särskilda protokoll referera till resursen över ett nätverk, typiskt World Wide Web.

Allt innehåll från Wikipedia är licensierat under en Creative Commons 2.5 licens

Many images, depicted motifs and artefacts on DigitaltMuseum are protected by copyright. These may not be copied or published without permission from the copyright owner.   © KulturIT

Var god vänta...