Digitalt Museum Digitalt Museum

Sällskapsspel


Om objektet

Benämning:
Sällskapsspel (Sakord)
Vol au vent (Preciserat sakord)

Historik:
L 42 B 17,5 (cm)
Racket, ett par, för fjäderboll ("vol au vent"), stomme av brunbetsat trä med strängar av flätade senor (trasiga), skaftet klätt med röd sammet, dekorband av textil och guldlan respektive guldfrans. Inköpt av givaren på en auktion vid Haga orangeribyggeri.
Accession:
1886
Givare, ort: Sverige (SE), Stockholm, Stockholm, Stockholm
Annat:
Historisk händelse, ort med anknytning till föremålet: Sverige (SE), Haga orangeribyggnad

Beskrivning:
Inventering Sesam 1996-1999:
L 42 B 17,5 (cm)
Racket, ett par, för fjäderboll ("vol au vent"), stomme av brunbetsat trä med strängar av flätade senor (trasiga), skaftet klätt med röd sammet, dekorband av textil och guldlan respektive guldfrans.
Inköpt av givaren på en auktion vid Haga orangeribyggeri.
Anna Womack feb 1998

Identifikationsnr:
NM.0049212A-B

Institution:
Nordiska museet

Består av:
NM.0049212A Föremål Sällskapsspel
NM.0049212B Föremål Sällskapsspel

Visa tilläggsinformation

Om museet

Museum:
Nordiska museet

Museets webbplats:
www.nordiskamuseet.se

Samlingarna har katalogiserats under lång tid och av många olika personer. Därför kan informationens kvalitet variera. Kontakta oss via länken nedan om du hittar felaktigheter eller vill komplettera informationen.

Relaterade artiklar

Rekommendera en artikel från Wikipedia eller en annan godkänd källa

Autogenererade artiklar från Wikipedia

Sällskapsspel

Sällskapsspel är en hobby eller umgängesform som vanligtvis går ut på att flera personer slår tärningar, flyttar pjäser på ett bräde eller drar kort i enlighet med spelets regler, med mål att vinna spelet. Det övergripande målet med sällskapsspel är dock att umgås och ha trevligt. Sällskapsspel omfattar inte exempelvis hasardspel, där man spelar om pengar eller egendom, och datorspel.

Lützen (sällskapsspel)

Lützen är ett svenskproducerat brädspel (krigsspel) utgivet 1983 av Target Games/Äventyrsspel och designat av Anders Fager och Johan Arve.

Carcassonne (sällskapsspel)

Carcassonne är ett tyskt sällskapsspel skapat av Klaus-Jürgen Wrede. Spelet är namngivet efter den medeltida franska staden Carcassonne, och går ut på att bygga upp ett landskap med städer, vägar, fält och kloster. 2001 vann spelet det tyska priset Spiel des Jahres.

Kategori:Sällskapsspel

Fångarna på fortet (sällskapsspel)

Fångarna på fortet är ett sällskapsspel för 3-6 spelare som gavs ut i Sverige 1993 där handlingen utspelas på Fort Boyard producerat av Olsen. I spelet ska spelarna utföra uppgifter eller först få tag i ett uppgiftskort. Det finns också gåtor hos Fader Fouras. Vinnaren ska hitta fyra nycklar som går till skattkistan. När skattkistorna har öppnats ska man hämta så mycket pengar som möjligt innan tigarna släpps.[1]

Allt innehåll från Wikipedia är licensierat under en Creative Commons 2.5 licens

Many images, depicted motifs and artefacts on DigitaltMuseum are protected by copyright. These may not be copied or published without permission from the copyright owner.   © KulturIT

Var god vänta...