Digitalt Museum Digitalt Museum

Snårvävnad


Om objektet

Benämning:
Snårvävnad (Sakord)

Historik:
Användning:
Brukningsort: Sverige (SE), Ångermanland, Sånga
Accession:
1875 (1875)
Förmedlare: Mandelgren, Nils Månsson

Identifikationsnr:
NM.0009917A-B

Institution:
Nordiska museet

Består av:
NM.0009917A Föremål Snårvävnad
NM.0009917B Föremål Snårvävnad

Visa tilläggsinformation

Om museet

Museum:
Nordiska museet

Museets webbplats:
www.nordiskamuseet.se

Samlingarna har katalogiserats under lång tid och av många olika personer. Därför kan informationens kvalitet variera. Kontakta oss via länken nedan om du hittar felaktigheter eller vill komplettera informationen.

Relaterade artiklar

Rekommendera en artikel från Wikipedia eller en annan godkänd källa

Autogenererade artiklar från Wikipedia

Blocktryck på textilier

Blocktryck, manuellt förfarande för överföring av mönster till tyg. Mönstret skärs ut i relief på ett absolut plant, sprickfritt block av ett tätvuxet träslag som inte flisar sig (till exempel päron- eller körsbärsträ). Vid tryckning med flera färger begagnas ett block för varje färg.

Kategori:Textilier

Tekniska textilier

Tekniska textilier är textilier som inte främst skapas av estetiska skäl eller som inte främst används till beklädnad.[1] För tekniska textilier är det istället funktionen som står i centrum; som böjlighet, genomsläpplighet eller styrka.[2] Tekniska textiler har ökat i betydelse inom områden som byggnadskonstruktion, fordonsindustrin, jordbrukssektorn och medicin.[3]

Ebba von Eckermann Textilier

Ebba von Eckermann Textilier var ett svenskt klädmärke mellan 1950 och 1980. Det var känt för sina handvävda ylletyger i starka färger. Verksamheten grundades 1949 i Ripsa i Södermanland av Ebba von Eckermann. Företaget blev mycket populärt och produkterna såldes av Christian Dior i hans butiker i Paris. Plaggen köptes sedan in av flera stora varuhus i Europa och Nordamerika. Kläderna gjorde främst stor succé i USA i mitten av 1900-talet.

Kategori:Liturgiska textilier

Allt innehåll från Wikipedia är licensierat under en Creative Commons 2.5 licens

Many images, depicted motifs and artefacts on DigitaltMuseum are protected by copyright. These may not be copied or published without permission from the copyright owner.   © KulturIT

Var god vänta...