Digitalt Museum Digitalt Museum

Spel


Om objektet

Benämning:
Spel (Sakord)

Titel:
Toto

Historik:
Produktion:
1930 (1930-T)
Tillverkare: Aristo
Användning:
1930 (1930-TAL)
Accession:
1966
Givare till museet: Wachtmeister, Karin
Givare, ort: Sverige (SE), Uppland, Stockholm, Lidingö, Lidingö

Identifikationsnr:
NM.0270281+

Institution:
Nordiska museet

Visa tilläggsinformation

Om museet

Museum:
Nordiska museet

Museets webbplats:
www.nordiskamuseet.se

Samlingarna har katalogiserats under lång tid och av många olika personer. Därför kan informationens kvalitet variera. Kontakta oss via länken nedan om du hittar felaktigheter eller vill komplettera informationen.

Relaterade artiklar

Rekommendera en artikel från Wikipedia eller en annan godkänd källa

Autogenererade artiklar från Wikipedia

Spel

Ett spel eller sällskapsspel är en tävlingsinriktad sysselsättning, för en eller flera individer, som utövas enligt bestämda regler, och vanligen med hjälpmedel av något slag. Spelet drivs framåt av spelarens handlande i olika situationer antingen genom strategiska val eller slumpmässiga utfall, eller dessa kombinerade. Detta resulterar till slut i belöning eller straff, det vill säga vinst eller förlust, vilka skapar ett slags spänningsmoment.

Risk (spel)

Risk (officiellt stavat RISK) är ett strategiskt brädspel för 2 till 6 spelare utvecklat av Parker Brothers (ägs numera av Hasbro). Spelet är turbaserat med ett bräde i form av en världskarta. Varje spelare kontrollerar sina arméer med vars hjälp de ska försöka ta över världen.

Spel-Gulle

Gullik "Spel-Gulle" Gulliksson i Sillre, född 1818-07-30 i Borgsjö socken och död omkring 1890, var en spelman ( Violin) som tillsammans med Spel-Erik från Viken och Spel-Jöns från Stöde utgjorde de "tre spelen", de mest berömda spelmännen i Medelpad under första hälften av 1800-talet. Spel-Gulle jobbade även som dagsverkare och marknadshandlare / Krämare. Än idag spelas flera av Gulles stycken.

Kanon (spel)

Kanon (カノン) är en visual novel som utvecklades av Key och lanserades den 4 juni, 1999. Kanon blev senare också en roman, manga, OVA, och två TV-animer. Originalspelet lanserades först till PC med åldersgränsen 18+ då den innehåller barnförbjudna scener. Den 7 januari 2007 lanserades en version av Kanon för alla åldrar. Med tiden så lanserades Kanon även till Dreamcast, Playstation 2 och Playstation Portable. De två PC-versionerna återlanserades med stöd för Windows 2000/XP under namnet Kanon Standard Edition.

Finans (spel)

Finans är ett brädspel från Alga, skapat av Martin Marte. Finans är baserat på Monopol. Det är dock ett åtskilligt mer avancerat spel med mer realistisk framtoning och där slumpen spelar en mindre roll för utgången än vad som är fallet i Monopol. I Finans handlar spelarna såväl med tomter som med aktier och obligationer. Målet för spelet är att uppvisa ett kontant kapital om en miljon, samtidigt som man är ende ägare av två företagsgrupper.

Allt innehåll från Wikipedia är licensierat under en Creative Commons 2.5 licens

Many images, depicted motifs and artefacts on DigitaltMuseum are protected by copyright. These may not be copied or published without permission from the copyright owner.   © KulturIT

Var god vänta...