Digitalt Museum Digitalt Museum

Tändsticksask


Om objektet

Benämning:
Tändsticksask (Sakord)

Historik:
Användning:
Historisk händelse, person med anknytning till föremålet: Kalla kriget

Beskrivning:
Tändsticksask med tändstickor. På ena sidan motivet en gul blixt mot ljusblå bakgrund.

Påförd text:
: GUSTAV MAGNUSSON
Konsulterande Ingeniörsbyrå AB
1921-1961
40 års erfarenhet som elkonsulter
tel 010-234330
Malmö- STOCKHOLM-Falun

Identifikationsnr:
AM.093379

Institution:
Armémuseum

Visa tilläggsinformation

Om museet

Museum:
Armémuseum

Museets webbplats:
www.armemuseum.se

I Armémuseums samlingar finns över 100000 föremål och innehållet spänner över allt från små uniformsdetaljer till stora stridsfordon samt troféer tagna direkt på slagfältet.

Relaterade artiklar

Rekommendera en artikel från Wikipedia eller en annan godkänd källa

Autogenererade artiklar från Wikipedia

Spionage i Tokyo

Spionage i Tokyo (originaltitel: Destination Tokyo) är en amerikansk krigsfilm från 1943 med Cary Grant i huvudrollen. Den regisserades av Delmer Daves.

Kalla kriget

Det kalla kriget var en period av skarpa motsättningar utan konventionellt krig, mellan främst Sovjetunionen och USA, samt deras respektive allierade stater, från omkring 1946, precis efter andra världskrigets slut, till omkring 1990. Som slutpunkter för konflikten nämns ofta Berlinmurens fall den 9 november 1989, återförenandet av Tyskland den 3 oktober 1990 och Sovjetunionens sammanbrott den 25 december 1991. Även Michail Gorbatjovs maktövertagande i Sovjetunionen i mars 1985 brukar ses som en viktig del.

Fem hjärtan i en tändsticksask

Fem hjärtan i en tändsticksask är en självbiografi skriven av P C Jersild, utgiven 1989.

Bert och kalla kriget

Bert och kalla kriget är en ungdomsroman i dagboksform av de svenska författarna Anders Jacobsson och Sören Olsson, utgiven den 25 juli 2005. Boken ingår inte i den traditionella Bert-serien utan är en helt ny version. Det är därför Bert är 12 år igen och går i sjätte klass, men handlingen har flyttats från 1990-talet till 2000-talet, med SMS, MMS och MSN istället för videobandspelare och 14-tums-TV. Kwok-Hei Mak har illustrerat boken, och illustrationerna är inspirerade av manga. Bokens titel har tagits från det kalla kriget, som man brukar kalla det politiskt spända läget mellan USA och Sovjetunionen som rådde från mitten av 1940-talet till slutet av 1980-talet.

Kategori:Kalla kriget i populärkultur

Allt innehåll från Wikipedia är licensierat under en Creative Commons 2.5 licens

Many images, depicted motifs and artefacts on DigitaltMuseum are protected by copyright. These may not be copied or published without permission from the copyright owner.   © KulturIT

Var god vänta...