Porträtt av flicka, Sigrid Sköldberg, med kortklippt hår,

  • Tags

+ Add


3 comments

Kan det vara Sigrid Sköldberg-Pettersson 1870-1941? Sångtextförfattare - Raska fötter springa tripp, tripp, tripp! Föddes, levde och dog i Stockholm.
Tack för din kommentar! Tidsmässigt stämmer det men vi har tyvärr ingen mer information om personen på bilden, så vi kan inte med säkerhet säga att det är textförfattaren. Men det verkar mycket troligt!
Javisst är det illustratören, sång- och diktförfattarinnan Sigrid Sköldberg-Pettersson. Det var hon som bl.a. skrev "Raska fötter". Hon var min farmors mamma, så jag är helt säker. Har många foton mm av henne. En riktig kraftkvinna som bl.a arbetade tillsammans med Jenny Nyström samt kände Anne Charlotte Leffler. Hon föddes i Engelbrekts församling men fick flytta när hennes man fick rektorstjänst i Filipstad. Han var bl.a rektor för Nils Ferlin (som min farmor kände från skolåren). Hon fick flera barn. De flesta flyttade snabbt tillbaks till Stockholm. Hennes föräldrar Hette Sven Sköldberg och Wendela f.Schürer von Waldheim. Hennes farmors syster var Sveriges första kvinnliga journalist Wendela Hebbe (Aftonbladet). Hennes faster var Thecla Wrangel som skrev familjeskildringen "Från forna tider" (1927) vilken brukar finnas med i många källförteckningar inom folklivsforskning.

Select the images you want to order

Share to