BP, British Petroleum

3 comments

  • Bilden är troligen tagen under midnattssolsrallyt ca 1960. Det är min pappa, Roland Andersson som tankar bilen vid pumpen. Kanske är det min bror Bengt som kollar oljan, för det ingick som service på den tiden. BP-Macken innehöll en liten kiosk, till höger i byggnaden, som var så liten att det inte rymdes fler än kanske tre personer. Där såldes tidningar, godis, cigaretter, glass och dricka. Till julen skyltades det lilla skyltfönstret med tomte, cigarrer och chokladaskar och byns innevånare gick på julskyltning. Midnattssolsrallyt var en stor händelse, i tvätthallen dukades det upp långbord med kaffe och smörgåsar för rallychaufförerna. Macken var en samlingspunkt i byn Torsboda. Den byggdes 1957 och revs för en ny Statoilmack med tiden.

  • Framför macken står en Ford Customline,troligen är det taxi.Viktor Bylund från Hässjö och det kan vara jag som kollar oljan! Till höger står en Volvo P1800

  • Oj, jag var barn på den tiden i Söråker (vi flyttade -68) och macken var så mysig, trodde inte jag skulle få se hur den såg ut igen. Min pappa Per sa alltid att han som ägde macken var världens starkaste man.

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to