Livstycke

Livstycke av smalrandigt halvylle. Varp av grågrönt lingarn med inslag av strävt tunt redgarnsull i rött, svart och grönt med en tråd vitt lingarn i slinger med en svart tråd i varannan röd rand.

2 framstycken/sidstycken med tillsydd långsmal skörtflik i nederkanten i var sida, 2 ryggstycken avsmalnande nedåt i ett litet ryggskört med rundade skörtflikar som överlappar varann. I ryggsömmarna samt i framkanterna kanaler för träspröt sydda med vitt lingarn i förstygn och kedsjestygn. Likadana vita stickningar kring hals-och ärmhål samt som en sicksackbård i kedjesöm kring snörningen och framtill runt halsen. 5 par snörhål tränsade med vitt lingarn. Livstycket fodrat med tre olika randiga tyger i halvylle som samtliga sannolikt är återanvända bitar av äldre kjolar. Två är brunbottnade med smala ränder i rött och grönt resp, rött, blått och vitt. Det tredje är vitbottnat med ränder i tegelrött med bruna eller blå hoppor samt bruna/blå ränder Det ljusa tyget sannolikt en sommarkjol.

Anm. Livstycket trasigt på flera ställen, träspröten i ryggen borta och de i framkanterna brutna på ett ställe. Skadorna finns antecknade redan på tidigt katalogkort.

Intressant att kunna få 3 olika kjoltyger belagda på detta vis.

/Berit Eldvik 2008-02-20

  • Tags

+ Add


0 comments

Add a comment

Add to a folder

Create feature

Choose a picture

Write a caption

Write a title and a description

Select the images you want to order

Share to