Väst

Huvudliggaren (år 1916-1917):

"129378 Mansväst, randig, blå och röd, ylle. Ink. 1917 17/2 Laurell, Yngve, amanuens, Borås. Västergötland Ås hd Toarps sn."

Väst av halvylle, varp av oblekt lingarn med inslag i inslagskypert med entrådigt ullgarn, mörkt blå med ränder i rött, gult och grönt ullgarn och med streck i vitt bomullsgarn och smala stråk av silke i blått och rosa. 2 framstycken /sidstycken med stora skarvbitar mot 2 smala ryggstycken som avslutas nedåt i ett skört med 4 överlappande flikar. Dubbelknäppning med 8 par knappar, endast den översta finns kvar av gjuten mässing med Carl Johans namnchiffer i en krönt vapensköld. Knapparna har varit fästade med en skinnremsa på insidan. Knapphål på båda framstyckena tränsade med mörkblått lingarn. Hög ståndkrage som går fram till knappraderna. 2 iskurna stolpfickor. Fodrad med linnelärft melerat i vitt/brunt. Handsydd med blått lingarn. Lappad på kragens insida med ett motsvarande lärft som fodret men i blått/vitt.

Anm. Många malskador där varpen lyser fram. Alla knappar utom en bortklippta med kvarlämnade hål som på vännster sida snörpts ihop Fodret mycket skört och brustet.

/Berit Eldvik 2011-05-12

  • Tags

+ Add


0 comments

Add a comment

Add to a folder

Create feature

Choose a picture

Write a caption

Write a title and a description

Select the images you want to order

Share to