Knyppelmönster

4 comments

 • Jag är dotter till Gunnel Landtblom innehavare av Elsa Petersons Spetsaffär eftr i Vadstena. Elsa Peterson är min mormor.

  Vi har detta mönster + ett till med texten Die obtulerumt Sueci. Mönstren har kommit till vår affär efter Mathilda Sjöstrand som tog över Ingelotz spetshandel.Båda dessa mönster finns även uppknypplade. Dessa medaljonger är en del av en altarduk som skänktes till Birgittasystrarna i Rom 1895. Mer finns att läsa om detta i Tidningen Kalmar 2 december 1895. (finns i Digitalt tidningsarkiv).

  Vi har även fått en bekräftelse att duken finns hos nunnorna i rum och de tar fram den 7/10 på Birgittadagen varje år. Nunnorna ska skicka foton av altarduken när den tas fram i år. Mer om Aurore Ingelotz finns att läsa på elsapetersonsspetsaffar.com

  2/10 2013

  Karin Landtblom

 • Tack för din kommentar!

 • Karin Landtblom här igen. Vi har nu fått bilder från Rom och detta är en av de två medaljonger som syns. Bilder kan ses på http://elsapetersonsspetsaffar.com/altarduken/

 • Fint! Tack!

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Share to