1
3
100
Tillverkad i Kina. Cylindriskt kärl. Vit med blå mönsterbård i underglasyrdekor, i över- och nederkant. Ett monogram "IG" vilket omfattas av en cirkel i grönt, svart och guld, är placerad mitt på muggen. Små handmålade blommor och insekter, oregelbundet placerade runt monogrammet. Hänkel saknas. Hänkel har haft fyra fästpunkter. Vid fästena är det blå blombuketter i relief. Många nagg vid mynningen. Muggen är troligtvis tillverkad i Kina för en europeisk beställare. Ölost (eller ölsupa, ölsoppa) är en traditionell bohuslänsk dryck som bygger på svagdricka och mjölk som kokas och vispas. Recept: Se UM005098 Hugo Hallgren var son till salteriidkaren och handelsmannen Johan Jacob Hallgren och Emelia Gerle. Företaget började sälja brissling på 1850-talet och 1864 startade man konservfabrik på Gullholmen som senare döptes till J. J. Hallgren & Söner. Sönerna var Gustav Richard, f. 1858 och Oscar Hugo, f. 1867. Företaget introducerade flera nyheter inom ansjovisindustrin, bl.a. Sveriges första skinn- och benfria delikatessill. Man var också först med att lägga in ansjovis i hermetiskt slutna kärl av bleckplåt. 1898 köptes Hallgrens konservfabrik upp av det nybildade storföretaget AB Sveriges Förenade Konservfabriker (SFK). 1901 flyttade Hugo Hallgren till Ellös där han startade en ny konservfabrik. För uppgifter om förvärvet, se UM005155 Ur handskrivna katalogen 1957-1958: Ölostmugg Mynningsdiam. 11,6. H.: 15,2. Vitt porslin med initialer och mönster i färg. Handtag saknas, något skadad. Lappkatalog: 62
Photo: Bohusläns museum
Tillverkad i Kina. Cylindriskt kärl. Vit med blå mönsterbård i underglasyrdekor, i över- och nederkant. Ett monogram "IG" vilket omfattas av en cirkel i grönt, svart och guld, är placerad mitt på muggen. Små handmålade blommor och insekter, oregelbundet placerade runt monogrammet. Hänkel saknas. Hänkel har haft fyra fästpunkter. Vid fästena är det blå blombuketter i relief. Många nagg vid mynningen. Muggen är troligtvis tillverkad i Kina för en europeisk beställare. Ölost (eller ölsupa, ölsoppa) är en traditionell bohuslänsk dryck som bygger på svagdricka och mjölk som kokas och vispas. Recept: Se UM005098 Hugo Hallgren var son till salteriidkaren och handelsmannen Johan Jacob Hallgren och Emelia Gerle. Företaget började sälja brissling på 1850-talet och 1864 startade man konservfabrik på Gullholmen som senare döptes till J. J. Hallgren & Söner. Sönerna var Gustav Richard, f. 1858 och Oscar Hugo, f. 1867. Företaget introducerade flera nyheter inom ansjovisindustrin, bl.a. Sveriges första skinn- och benfria delikatessill. Man var också först med att lägga in ansjovis i hermetiskt slutna kärl av bleckplåt. 1898 köptes Hallgrens konservfabrik upp av det nybildade storföretaget AB Sveriges Förenade Konservfabriker (SFK). 1901 flyttade Hugo Hallgren till Ellös där han startade en ny konservfabrik. För uppgifter om förvärvet, se UM005155 Ur handskrivna katalogen 1957-1958: Ölostmugg Mynningsdiam. 11,6. H.: 15,2. Vitt porslin med initialer och mönster i färg. Handtag saknas, något skadad. Lappkatalog: 62
Photo: Bohusläns museum
Tillverkad i Kina. Cylindriskt kärl. Vit med blå mönsterbård i underglasyrdekor, i över- och nederkant. Ett monogram "IG" vilket omfattas av en cirkel i grönt, svart och guld, är placerad mitt på muggen. Små handmålade blommor och insekter, oregelbundet placerade runt monogrammet. Hänkel saknas. Hänkel har haft fyra fästpunkter. Vid fästena är det blå blombuketter i relief. Många nagg vid mynningen. Muggen är troligtvis tillverkad i Kina för en europeisk beställare. Ölost (eller ölsupa, ölsoppa) är en traditionell bohuslänsk dryck som bygger på svagdricka och mjölk som kokas och vispas. Recept: Se UM005098 Hugo Hallgren var son till salteriidkaren och handelsmannen Johan Jacob Hallgren och Emelia Gerle. Företaget började sälja brissling på 1850-talet och 1864 startade man konservfabrik på Gullholmen som senare döptes till J. J. Hallgren & Söner. Sönerna var Gustav Richard, f. 1858 och Oscar Hugo, f. 1867. Företaget introducerade flera nyheter inom ansjovisindustrin, bl.a. Sveriges första skinn- och benfria delikatessill. Man var också först med att lägga in ansjovis i hermetiskt slutna kärl av bleckplåt. 1898 köptes Hallgrens konservfabrik upp av det nybildade storföretaget AB Sveriges Förenade Konservfabriker (SFK). 1901 flyttade Hugo Hallgren till Ellös där han startade en ny konservfabrik. För uppgifter om förvärvet, se UM005155 Ur handskrivna katalogen 1957-1958: Ölostmugg Mynningsdiam. 11,6. H.: 15,2. Vitt porslin med initialer och mönster i färg. Handtag saknas, något skadad. Lappkatalog: 62
Photo: Bohusläns museum
Accept license and download photo