410 Mått/Vikt SE FRITEXTEN!

Detta är ett av tre segel som tillhör optimisten. Detta är ett mellanvindsställ.

Seglets mått: H 2780, B 1940 mm, avståndet mellan halshorn och pikhorn och skothorn 2730 mm, mellan skothorn och halshorn 1930 mm.

Seglet består av fem sammansydda våder som är likade runtom. I hals-, skot- och fallhorn sitter kraftiga öljetter i galvad koppar. I pikhornet sitter en enklare ögla som utgör änden likningen. Seglet är förstärkt med brättningar runt hornen.

Längs mastliket sitter 6 små öljetter i koppar med tunna nylonsnören, litslinor, för fastsättning i masten. Seglet har två lattor i svart kolfiber i varsin lattficka.

Märkning: På babordssidan vid pikhornet är seglet märkt med en pålimmad optimistlogo i svart segelduk, därunder ett "S" för Sverige. På styrbordssidan är motsvarande märkning annorlunda; "S" sitter överst och lite på snedden. Över hela seglets bredd, på båda sidor ca 90 cm från halshornet och 133 cm från skothornet räknat löper en svart tejpremsa som skall fungera som ett igenkänningstecken under segling, därunder "8875" i svart. Bokstäver och siffror är pålimmade på båda sidor.

Vid halshornet på babordssidan sitter segelmakarens logo, ett versalt "G" som är spegelvänt. Över G-et finns en klassningsstämpel, svart och rund inom vilken det står "KARLSKOGA*SEGELSÄLLSKAP*" med en segelbåt i mitten. På seglets styrbordssida under G-et sitter en rund svart stämpel "SVENSKA SEGLARFÖRBUNDET" samt "820816" och initialerna "B.B" skrivet med svart tusch. Till vänster om denna stämpel står stämplat "SSW 83" i svart. Tre "tell-tails" - se UM 27026! - runda svarta lappar med svart - rött -svart syntetsnöre samt utefter akterliket i höjd med logon en svart rund lapp med ett rött snöre, som avslutning på den svarta tejpen ett rött band samt strax ovanför mitten av den svarta tejpen en svart rundel med rött snöre. Seglet har på styr- bordssidan på motsvarande ställen runda lappar med gröna istället för röda snören. Seglet har lite mögelangrepp samt en del gula fläckar.

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Share to