410 Mått/Vikt SE FRITEXTEN

Detta är ett av tre segel som tillhör optimistjollen. Det är ett hårdvindsställ. Seglet har två lattor i svart kolfiber i lattfickor. Seglet är tillverkat av ett Lysekilsföretag.

Seglets mått: H 2073, B 1970 mm, avstånd mellan halshorn och fallhorn 1710 mm, mellan fallhorn och pikhorn 1230 mm, mellan pikhorn och skothorn 2790 mm, mellan skothorn och halshorn 1970 mm.

Seglet består av fem sammansydda våder som är likade runtom.

I hals-, skot- och fallhorn sitter kraftiga öljetter i galvad koppar. I pikhornet sitter en enklare ögla som utgör del av likningen. Seglet är förstärkt med brättningar runt hornen.

Längs mastliket sitter 6 små öljetter i koppar med tunna nylonsnören, litslinor, för fastsättning i masten.

Märkning: Invid pikhornet på bb-sidan är märkt med svart tusch- penna utmed akterliket "SWEDE SAILS H 8875", på sb-sidans motsvarande kant är märkt "SWEDE SAILS H". Seglet är i övre delen märkt med en pålimmad optimtistlogo i röd spinnackerduk, därunder "8875" i blå kursiverade versaler. Bokstäver och siffror är pålimmade på båda sidor.

På bb-sidan sitter,ca 20 cm från mastliket och 137 respektive 45 cm från bomliket två gröna runda lappar med röda snören och utefter akterliket på motsvarande höjd två svarta rundlar med ett rött spinnackerband. På bb-sidan ovan halshornet sitter segelmakarens logo med texten "SWEDE SAILS" på en blå- och gulrandad rombisk plastad duk, samma på sb-sidan. På bb-sidan sitter en rund svart klassningsstämpel som vilken det står "SVENSKA

SEGLARFÖRBUNDET" samt initialerna "B.A." skrivet med svart tusch.

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Share to