Frack av svart ylletyg bestående av tre delar: kavaj, väst, byxa. Kavajens foder och västens baksida av svart siden, västens foder och kavajens ärmfoder av vitt siden.

På kavajens sammetskrage är på båda sidor broderat en lyra omramad av en lagerkrans, se uppgifter nedan. Bröstficka på vänster utsida samt sex knappar utan knapphål. En innerbröstficka på varje sida. Hängare i nacken. Två knappar i ryggslut bak.

Västen är djupt urringad, har rundad sjalkrage och två stolpfickor.

Knäpps med fyra bakelit[?]knappar. Nertill på ryggen ett sprund samt slejfar, fastsydda i sidan och en bit in på ryggen som fästs samman med ett metallspänne.

Byxor med revärer av sidenband som döljer yttre bensömmarna. Byxorna har två veck, lagda framåt, på varje sida, har fickor dolda i sidsömmarnas revärer, och är knäppta med fyra knappar och en metallhyska i gylfen. På baksidan två fickor med lock samt i linningen en slejf som fästs samman med metallspänne, för att reglera vidden. Raka ben med förstärkning med band vid fållen bak. Förstärkning med tunnare skyddstyg på insidan i grenen. Sex bakelit[?]knappar på utsidan i midjan, för att fästa hängslen.

Inga etiketter i några av plaggen.

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Share to