Föremål insamlade i projektet Oil Field Girls - petrokemisk industri i Stenungsund 2003-2004.

Exempel på etikett av förklistrat plastat papper att fästa på plåtfat.

Samma etikett som föregående. Dessa två etiketter saknar påtryckta uppgifter.

Etikettsystemet som gällt fram till år 2002 har inneburit ca. 5 etiketter per fat. Det nya systemet innebär att all information finns på en jättelång etikett som skall sitta på sidan av faten eftersom man i framtiden skall lagra faten stående.

Sammanhör med UM27920.

Föremålen är resultatet av en direkt inbjudan till deltagarna i projektet att föreslå föremål som skulle kunna samlas in till museet. Plåtfaten finns med i webbutställningen men det var insamlingsgruppen som föreslog att vi skulle ta in ett plåtfat till museet. En väldigt liten del av Akzo Nobels produkter levereras annars i fat, det mesta går via rör till båtar i hamnen. Det är väldigt speciella produkter som sänds i fat.

Föremålen UM27901 ff. ingår i Delprojekt I : Oil Field Girls - petrokemisk industri i Stenungsund, ett metodutvecklingsprojekt kring den petrokemiska industrin i Stenungsund. Bohusläns museum har i projektet velat pröva och utveckla en metod, där olika grupper i Stenungsund och på industrierna involverats i en insamlingsverksamhet kring Stenungsunds industriella näringsliv och petrokemiska tillverkning.

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Share to