• Baksidestext:
"Julotta i havsbandet före 1925.
Det var mörkt och svårt att gå i alla prång i fiskeläget, därför har man lyktor vilka man
sedan placerade i rad i vagnhuset (vapenhuset?).
Folklivsskildring Morlanda Övärld
C.G. Bernhardson."

Ordförklaring: Prång = trångt utrymme, vagnhus = motsvarigheten till våra dagars garage, vapenhus = förrummet i en kyrkas västparti; från början  benämning på den del av kyrkan där männen skulle lägga från sig sina vapen innan de gick in i kyrkan.

Litt.: Bernhardson, C.G. Bohuslänskt folkliv, Uddevalla, 1982, s. 209.
Titel i boken: Julotta.

Övrig historik; se CGB001.
    Photo: Bohusläns museum
    (Copyright)
  • Baksidestext:
"Julotta i havsbandet före 1925.
sedan placerade i rad i vagnhuset (vapenhuset?).
Folklivsskildring Morlanda Övärld
C.G. Bernhardson."

Litt.: Bernhardson, C.G. Bohuslänskt folkliv, Uddevalla, 1982, s. 209.
Titel i boken: Julotta.

Övrig historik; se CGB001.
    Photo: Bohusläns museum
    (Copyright)