• Montering: ram.
Baksidestext:
"Att gå med Stjärna.
Den gjorde pojkarna av papp eller dyl och bars på en stång. Man hade klätt ut sig (och bar lyktor) Detta på Trättnädan. Man sjöng och knackade på i "stövena".. Pojkarna var fattiga Därför gav man dem limpor, fläsk, ost m.m. Som pojkarna tog hem till De sina. Detta upphörde omkr 1900.
Folklivsskildring Skaftö
C.G. Bernhardson."

Ordförklaring: Trättnädan = trettondedagen, stövene = stugorna. Dialektala uttryck.
Övrig historik se CGB001
    Photo: Bohusläns museum