Tannefors sluss

Motiv från Tannefors sluss i Linköping. I bakgrunden samlar sig kvarnbebyggelsen invid Stångåns fall. Tiden är omkring 1895.

3 comments

  • Fotot kan med stor sannolikhet vara taget samtidigt med den vy från Tannefors som finns på denna länk. https://digitaltmuseum.se/021016411065/linkopingsvy

    Skuggorna ligger åt samma håll, årstiden ser ut att stämma, men framförallt tycks det vara samma gäng med fem pojkar som står på denna bild som på det andra med vyn. Isåfall kan det bekräfta att det är Lovén som tagit även den andra vyn.

  • Vid ytterligare jämförelse av fotografierna syns tydligt att samma rock ligger på stenpollaren, samt att det är samma brädhög på båda bilderna, vilket känns som bevis för att det fotona är tagna samtidigt och av Lovén.
  • Ger dig helt rätt. För detta foto är Lovén belagd som fotograf och det är uppenbart samma fototillfälle som vid E7182. Tack för detta.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to