Duschanordning i Susehålsbäcken

4 comments

  • Alla uppgifter om personernas namn bekräftas härmed. Kortet togs i samband med att målaren Hörberg gjorde arbeten i Svinhults missionshus. Enligt vad Anna Ax (se bild) uppgett för mig, hade missionshuset i Svinhult endast varit invändigt grundmålat från det att det byggdes. Hörbergs arbete bestod därför i att utföra "ådringsmålning", antog Anna. (Kortet skulle kunna vara taget 1920. Detta är ett antagande från min sida. Ett gruppfoto med familjen är taget den 8 augusti 1920, på Annas födelsedag.) Vi denna tid bodde Karl Ax med dotter Anna tillsammans med sin syster Amanda Ax och hennes son Ragnar Johansson i missionshuset - "Jennylund" - i Svinhult. Karl var där vaktmästare. Flickan Ingrid på bilden är dotter till barnmorskan Sofia Johansson, som bodde i Lilla Bona i Svinhult. Ingrid och Ragnar gifte sig med tiden. De fick flera barn, varav åtminstone några tog sig namnet Ragnarsson.

    Dessa uppgifter har jag fått från mina äldre släktingar Ax.

    Rune Johansson (son till Emmy Johansson, född Ax)

  • Tack Rune. Kändes osäkert på sina håll, men nu så..

  • Henning Hörberg är min morfar och Signe Hörberg min mormor. Enligt min mamma Anna-Stina (Hörberg) Wennberg så ska det vara hon som sitter i knät på Signe. Anna-Stina är en av 7 syskon. Vid Hults kyrka finns en gravsten av natursten (minnesmärkt) med Henning o Signe Hörbergs namn.
    Lennart Wennberg

  • Stort tack Lennart för upplysningen. En fantastisk bild som nu fått ännu mer liv.

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to