• Sista färjeturen mellan Kalmar och Färjestaden. Kalmarsund VII är en bil- och passagerarfärja som trafikerade sträckan mellan Färjestaden på Öland och Kalmar på fastlandet, innan Ölandsbron öppnades 1972.
Kalmarsund VII byggdes 1963 på Kalmar varv. Hon var utrustad med en sjucylindrig Nohabdiesel och KaMeWa-propellrar. Hon fungerade som bil- och passagerarfärja fram till 1972, då hon seglade som absolut sista färja när Ölandsbron öppnades.
    Photo: Lejonborn, Ola / Kalmar läns museum

Sista färjeturen mellan Kalmar och Färjestaden. Kalmarsund VII är en bil- och passagerarfärja som trafikerade sträckan mellan Färjestaden på Öland och Kalmar på fastlandet, innan Ö...