• Sif
Brigg, 380 bruttoton. Byggd i Italien 1878 ("Atalanta"). Sedermera under fransk flagg ("Hector"). Åter till Italien 1895 ("Lazzaro-Anna"). Inköpt till Sverige 1900 av Fredr. Ohlsson, Timmernabben, och döpt till Sif. Befälhavare: F. Österström, J.A. Andersson, N.G. Ohlsson, K.A. Hällqvist. Påseglad och sänkt 1911 på Nordsjön.

Teckning av J.H. Götherström. Se "Vår gamla segelflotta", VII, Oskarshamns Tidning 10/8 1934.
    Photo: Kalmar läns museum

Sif Brigg, 380 bruttoton. Byggd i Italien 1878 ("Atalanta"). Sedermera under fransk flagg ("Hector"). Åter till Italien 1895 ("Lazzaro-Anna"). Inköpt till Sverige 1900 av Fredr. Oh...