Garvare Wennergrens hus vid Östra brons södra fäste. Det revs 1976.

2 comments

  • I trädgården vid garvare Wennergrens hus fanns på 1930-40-talet en stor sjömina upplagd i ett stativ som en slags makaber prydnad. Den var naturligtvis desarmerad, men jag var ganska liten då, och jag minns att jag var rädd att den skulle smälla, när vi gick förbi. Konstigt minne som dyker upp ...
  • Såg i KT 16 april om garvare Wennergrens hus på Nygatan i Haga. Det fanns också ett gammalt hus, där den höga husgaveln står nu. Jag bodde i det huset som barn från ca: 1942 till 45, sen flyttade vi till Rudsvägen 17 som då var nybyggt. I det gamla huset bodde vi på nedervåningen (min syster Monika blev född där). Mittemot oss på nedervåningen bodde ett barnlöst par, jag tror mannen var handelsresande. På övervåningen bodde hyresvärden som var ganska gammal, en dotter kom och hjälpte honom ibland. Ett stort kastanjeträd stod på innergården. En massiv järngrind avskilde tomten från trottoaren. Jag hade ännu inte börjat skolan men kommer ihåg att det låg en kiosk en liten bit från vårt hus när man gick mot staden. Min lekkamrat Lilian bodde en bit bakom oss mot älven. Hennes far hade bilar på tomten, jag tror han var åkare av något slag. På motsatta sidan över vår gata var nybyggda flerfamiljshus som nog är desamma än i dag. Min far och andra gubbar fiskade ibland vid älvkanten. När denna bilden infördes i KT så nästkommande vecka torsdag 23 april togs med min kommentar med 3 bilder som jag skickat in, bland annat en med den äldre hyresvärden, där min syster Monika sitter i hans knä.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to