• Ett flygplan på Ullviängar under en flyguppvisning den 5 augusti 1919. I bakgrunden åskådare och en lada. Piloten är den brittiske stridsflygaren Major Cecil Johnstone, som visar upp flygplanets färdigheter. Piloten var inhyrd av P. O. Flygkompani som ägdes av Fältflygarlöjtnanten P. O. Herrström. I Köpings Posten, står, att det var första gången en flygmaskin landat i Köping. Planet var ett Avro 504K, brittiskt jakt- och skolflygplan, med beteckningen E 3115. Flygplanet väckte sensation, och många tog sig dit, men stadens cyklister, väckte däremot stadens harm. Cyklisterna bråkade med fotgängarna om rätten till vägkanterna, som tvingades ut i vägen. Allt enligt en upprörd skribent på Köpingsposten.  Givare H. Bergendahl.
    Photo: Köpings museum
    Photo: Köpings museum

Ett flygplan på Ullviängar under en flyguppvisning den 5 augusti 1919. I bakgrunden åskådare och en lada. Piloten är den brittiske stridsflygaren Major Cecil Johnstone, som visar u...