• På 1760-talet och fram till 1805 fanns inom roten i Berga endast fem gårdar, nämligen Bro, Torg Norregård, Torg Södergård, samt Hulan.
1911 sålde Peter Johan Danielsson en del av Hulan till Karl Erik Gerhard Holm, som byggde en stor villa uppe på backen som fick namnet Holmsborg.
    Photo: Lilljeqvist, Olle / Kulturparken Småland / Smålands museum

På 1760-talet och fram till 1805 fanns inom roten i Berga endast fem gårdar, nämligen Bro, Torg Norregård, Torg Södergård, samt Hulan. 1911 sålde Peter Johan Danielsson en del av H...

Bildtext: Holmsborg, Lagan. Äkta Fotografi Ensamrätt & Foto: A/B Flygtrafik, Dals Långed Frigiven av Försvarsstaben H 1733