• Ett av flygelkomplexen på Nygårds säteri,  bakom trädgården Tre sammanhängande längor i skiftesverk, med pulpettak sluttande inåt. Väggarna är  rödfärgade med vita foder. I mitten en gammal genomfart. - Innehåller arbetarbostäder, verkstäder osv. Enligt traditionen ska dessa två hus vara "i någon fransk stil". Det händer någon olycka om man river dem,sägss det också.
    Photo: Wallin, Sigurd / Kalmar läns museum

Ett av flygelkomplexen på Nygårds säteri, bakom trädgården Tre sammanhängande längor i skiftesverk, med pulpettak sluttande inåt. Väggarna är rödfärgade med vita foder. I mitten ...