• Porträttbild med en romsk familj i Storvik 1947. Kvinnan längst till vänster bär en medaljong runt halsen och en "dikhlo", en huvudduk som markerar att hon är gift.  Bredvid henne sitter en kvinna som bär ett huvudsmycke. Gifta kvinnor bar ofta mer smycken än ogifta kvinnor, då den gifta kvinnan var ansvarig för familjens kapital. Att omsätta sina tillgångar till silver- och guldsmycken var ett sätt att kunna bära med sig sina tillgångar då man tvingades flytta.

Det känt att en romsk familj bodde i utkanten av Storvik under januari månad 1947. Lägret fanns antagligen i närheten av idrottsanläggningen Parkhallen som ligger i norra delen av Storvik.
    Photo: Löfgren, Aina / Romska Kulturcentret i Malmö

Porträttbild med en romsk familj i Storvik 1947. Kvinnan längst till vänster bär en medaljong runt halsen och en "dikhlo", en huvudduk som markerar att hon är gift. Bredvid henne ...