Johannes Andersson i Kroken Skattebacken

Fotografen Gustaf Anderssons bror.

2 comments

 • Fotogragen Gustaf Anderssons bror Johannes är detta. Han brukade barndomsgården Gamla Kroken. När bröderna Gustaf och Johannes skulle skifta gården, så ville båda bröderna ha Gamla kroken eftersom markerna var bättre där, det nya Kroken hade mycket moss mark. De hade hjälpts åt att bygga mangårdsbyggnad och stall och lada på nya Kroken, så att byggnadsvärdet skulle vara samma på båda gårdarna. Sedan drog de lott om vem som skulle bo på Nya Kroken. Lotten föll på Gustaf. Johannes gifte sig med Maria född Friberg från Essunga. De fick fyra söner Gunnar, Enar, Gösta och Sven. Johannes spelade munspel och skrev visor "slagdenger" kallade de dessa. Johannes och Gustaf hjälptes ofta åt i jordbruket.

 • Håkan och Anna Andersson

  Ja detta är fotografens bror, Johannes i Skattebacken Kroken, han är lik sönerna Gösta och även Gunnar, dragen finns där. Vi var skolkamrater jag och deras son Enar, vi delade samma skolbänk i sex år, så vi kände varandra.

  Valborg Bergman:

  Ja här har vi Johannes Andersson i Kroken. Fina var de bägge två.

  Olle Gustavsson:

  Ja det är Johannes Andersson i Kroken. Hans hustru var Maria född Friberg. De hade fyra barn. Enar, Gunnar, Gösta och Sven

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to