• Villa "Kullen", Svindersvik, Nacka. Byggt 1879/80 på uppdrag av grosshandlaren Oscar Almgren - son till sidenfabrikören Knut August Almgren.

Barnen på fotot bör vara arkeologen Oscar Almgren född 1869 med en av sina systrar Elisabeth samt mamma Louise född Schmidt, enligt uppgift av Oscar Almgrens barnbarn.
    Photo: Okänd / Nordiska museet

Villa "Kullen", Svindersvik, Nacka. Byggt 1879/80 på uppdrag av grosshandlaren Oscar Almgren - son till sidenfabrikören Knut August Almgren. Barnen på fotot bör vara arkeologen Os...

1 comment

• Barnen på fotot bör vara min farfar arkeologen Oscar Almgren född 1869 med en av sina systrar Elisabeth samt mamma Louise född Schmidt.