• Storgatan vid korsningen mot Bäckgatan, ca 1920-1925, med vy mot öster och Stortorget. Närmast i bild kvarteret Nunnan, följt av kvarteret Klostret med familjen Feuks fastighet, till höger kvarteret Stormen, följt av kvarteret Blenda med apoteket i hörnet.

'Feuk' - Frans Simon Rudolf Feuk (1863-1926), tapetserare m.m., Växjö. Sonen Oscar Feuk (1890-1964), köpman, Växjö.
(Källa: Bl a Folkräkning 1900 och 1910, Växjö stadsfs, Riksarkivet. Sveriges Dödbok 1860-2017)
    Photo: Okänd / Kulturparken Småland / Smålands museum

Storgatan vid korsningen mot Bäckgatan, ca 1920-1925, med vy mot öster och Stortorget. Närmast i bild kvarteret Nunnan, följt av kvarteret Klostret med familjen Feuks fastighet, ti...