• Storgatan, Växjö ca 1905-10, med blick västerut. Till vänster ser man husen i kvarteret Blenda med G. Sjödahls affär m.m. Till höger ser man konsul Hjalmar Petris fastighet på kvarteret Klostret 6, följt av diverse andra hus i kvarteret och i fjärran kvarteret Nunnan.

'G. Sjödahls affär' - Gustaf Wilhelm Sjödahl (1871-1919), handlande, kv. Blenda 3, Växjö.
'Konsul Hjalmar Petri' - Adrian Hjalmar Petri (1848-1932), handlande, vicekonsul m.m., kv. Klostret nr 6.
(Källa: Bl a Folkräkning 1900, 1910 och 1930, Växjö stadsfs, Riksarkivet. Sveriges Dödbok 1860-2017)
    Photo: Okänd / Kulturparken Småland / Smålands museum

Storgatan, Växjö ca 1905-10, med blick västerut. Till vänster ser man husen i kvarteret Blenda med G. Sjödahls affär m.m. Till höger ser man konsul Hjalmar Petris fastighet på kvar...