• KLM 12801. Tapet. Tittskåpstapet. Av papper. Tryckt tittskåpstapet med scener med människor i 1700-tals kläder. En scen med ett par till häst. En scen med två kvinnor som står på en balkong och tittar på två fåglar. En tredje scen med två kvinnor som sitter på en parkbänk. En fjärde scen med en kvinna som går på en lantlig väg. Trycket är i bottnen grått, över detta är vissa detaljer tryckta i rött, blått eller grönt och överst är de bruna detaljerna tryckta. Scenerna är inramade av växtlighet som träd, buskar och gräs. På minst tre ställen är tapeten lappad. Tapetbiten är väl fastklistrad på masonitskiva, nästan 1 cm tjock. Datering: 1860-tal.
    Photo: Ateva, Frida / Kalmar läns museum

Tapet

1 comment

  • Jag och vi bor på Karlsberg nu. Gården ligger i södra änden av byn Mysinge på Öland, öster om Mörbylånga.
    Vid renovering 2004 fann jag nån sorts mönsterstämpel under golvet i köket, kanske blott för en bård, för den var inte mer än kanske 5 x 25 cm. Oj, jag ångrar än idag att jag inte lade undan den

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to