1
3
100
Prov på gelé-pulver i kartong märkt: "Lagermans Dessert-Gelé-Pulver. ---Fabriken Tomten, Göteborg". På baksidan finns en noggrann bruksanvisning hur pulvret ska blandas med krossocker och kokande vatten samt därefter svalna i en geléskål. Ett välmenande tips följer: " I allmänhet blir gelén lagom om det göres qvällen förut och får stå att stelna under natten, i synnerhet vid varm väderlek och om is icke finnes tillhands. Om vintern eller då is finnes stelnar geléet lagom på några timmar".
Photo: Okänd / Tekniska museet
Prov på gelé-pulver i kartong märkt: "Lagermans Dessert-Gelé-Pulver. ---Fabriken Tomten, Göteborg". På baksidan finns en noggrann bruksanvisning hur pulvret ska blandas med krossocker och kokande vatten samt därefter svalna i en geléskål. Ett välmenande tips följer: " I allmänhet blir gelén lagom om det göres qvällen förut och får stå att stelna under natten, i synnerhet vid varm väderlek och om is icke finnes tillhands. Om vintern eller då is finnes stelnar geléet lagom på några timmar".
Photo: Okänd / Tekniska museet
Prov på gelé-pulver i kartong märkt: "Lagermans Dessert-Gelé-Pulver. ---Fabriken Tomten, Göteborg". På baksidan finns en noggrann bruksanvisning hur pulvret ska blandas med krossocker och kokande vatten samt därefter svalna i en geléskål. Ett välmenande tips följer: " I allmänhet blir gelén lagom om det göres qvällen förut och får stå att stelna under natten, i synnerhet vid varm väderlek och om is icke finnes tillhands. Om vintern eller då is finnes stelnar geléet lagom på några timmar".
Photo: Begenisic, Nedeljko / Tekniska museet
Accept license and download photo