Part of exhibition
History
-
Termen "ragu" kommer från det franska ragoûter, som betyder "att återuppliva aptiten." Recept för denna gryta med anor från 1600-talet har hittats i Frankrike.
Ragu är en tjock, rejäl gryta; en liknande version som kallas ragu görs också i Italien. Beroende på kocken och regionen kan ragu göras med avsikt att tjäna som en huvudrätt, eller det kan vara utformad som en tjock sås att följa med kokt färskpotatis, eller ex. nudlar. Många franska restauranger som erbjuder provinsiella livsmedel har ragu på menyn, och versioner av denna gryta görs även i andra delar av världen.
Accession
Gåva till museet 2017-02-01- Givare till museetDahl, Anders
- AdressSverige Östergötland Östergötland Söderköping Söderköping Söderköping
Produktion: 1756 - 1758 (A )
- TillverkareSehl, Ferdinand
- TillverkningsortSverige Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm Stockholm stad
Classification
References
-
- LitteraturreferenserUpmark, Gustaf, "Guld och Silversmeder i Sverige 1520-1850", Stockholm 1925
License information
-
License
Attribution (CC BY)
- Photographer Ludwigsson, Jörgen
- Ägare av original Kulturparken Småland AB
Endast bildlicens. Avbildade föremål kan ha egen upphovsrätt.
Metadata
- IdentifierM 66124
- Part of collectionFöremål
- Owner of collectionKulturparken Småland/Smålands museum
- InstitutionKulturparken Småland / Smålands museum
- Date publishedDecember 1, 2017
- Date updatedJanuary 30, 2023
- DIMU-CODE021027371564
- UUIDd8ae49a4-d514-48cb-a5fb-c36e3776da02
- Tags
Add a comment or suggest edits
To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».