Part of exhibition
History
-
Aladåb (franska à la daube, inkokt i gelé) är en kall maträtt med kött, fågel, grönsaker eller fisk i gelé.
T ex hönsaladåb var en riktig festmåltid en gång i tiden, som gärna serverades vid bröllop och begravningar. A la daube på gås skrev redan den välkända Cajsa Warg om på sin tid på 1750-talet. Också en hare à la daube förekommer i gamla recept.
Accession
Gåva till museet 2017-02-01- Givare till museetDahl, Anders
- AdressSverige Östergötland Östergötland Söderköping Söderköping Söderköping
Produktion: 1825 - 1850
- TillverkareHöganäs AB,
- TillverkningsortSverige Skåne Höganäs Höganäs Höganäs
Classification
-
- Servering och förtäringOU 264
License information
-
License
Attribution (CC BY)
- Photographer Ludwigsson, Jörgen
- Ägare av original Kulturparken Småland AB
Endast bildlicens. Avbildade föremål kan ha egen upphovsrätt.
Metadata
- IdentifierM 66334
- Part of collectionFöremål
- Owner of collectionKulturparken Småland/Smålands museum
- InstitutionKulturparken Småland / Smålands museum
- Date publishedJanuary 12, 2018
- Date updatedSeptember 3, 2020
- DIMU-CODE021027409760
- UUID57ba24b7-a0db-4734-bbf3-711dd490bcca
- Tags
Add a comment or suggest edits
To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».