1
2
100
Kokkärl för matlagning i ugn. Grytan är avlång oval till formen och tillverkad i ljusbrun lera. Den är dekorerad med en bård av bland annat tuppar. Lergrytan "Römertopf" som är tillverkad i Tyskland, blev mycket populär i Sverige under 1970-talet. Lergrytan ska blötläggs i cirka 15 minuter, innan den kan användas för matlagning. Det går bra att tillaga kött, fisk, grönsaker och bröd i grytan. Grytan ställs in i kall ugn som sedan värms upp till önskad temperatur.
Photo: Andersson, Patrik / Mölndals stadsmuseum
Kokkärl för matlagning i ugn. Grytan är avlång oval till formen och tillverkad i ljusbrun lera. Den är dekorerad med en bård av bland annat tuppar. Lergrytan "Römertopf" som är tillverkad i Tyskland, blev mycket populär i Sverige under 1970-talet. Lergrytan ska blötläggs i cirka 15 minuter, innan den kan användas för matlagning. Det går bra att tillaga kött, fisk, grönsaker och bröd i grytan. Grytan ställs in i kall ugn som sedan värms upp till önskad temperatur.
Photo: Andersson, Patrik / Mölndals stadsmuseum
Accept license and download photo