• Möbelöverdrag, möbeltyg monterat på stolsdyna. Ett stadigt möbeltyg i tuskaft med inslagsflotteringar. Tyget är fyrpricksrutigt. Varpen är av svart bomullsgarn 8/2. Inslaget svart bomullsgarn 8/2 dubbelt till botten och rött möbeltygsgarn 6/1 dubbelt till mönster.

Möbeltyget är monterat med häftklammer på en stolsdyna av skivmaterial av trä med stoppning. Dynan är lite smalare i bakkant och där är hörnen urtagna. Två öglor i gul metall är iskruvade för upphängning. På undersidan sitter en vit klisterlapp med texten: möbeltyg Fyrprick ur boken: Inredningsvävar. En liten rund gul prick ned ett S är klistrat på lappen.

Möbeltyget med modellnamn Fyrprick är formgivet av Ann-Mari Nilsson och tillverkat av Länshemslöjden Skaraborg. Det finns med  på sidan 52-53 i vävboken Inredningsvävar av Ann-Mari Nilsson i samarbete med Länshemslöjden Skaraborg från 1987, ICA Bokförlag. Se även inv.nr. 0001-0020,0022-0040.
    Photo: Hemslöjdens Samlingar

Möbelöverdrag

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Share to