• Vävprov till filt vävd i korskypert med inslagseffekt hopsydd på mitten i mjuk och tjock kvalitet. Det är ullgarn, filtgarn 6/2, i både varp och inslag. Varpen är enfärgad vit och inslaget är svart, blått, gult och vitt. Vävprovet är randigt i svart och blått på den ena halvan. På den andra halvan är det ett enfärgat gult parti och två svarta och två blå ränder på vit botten. Filten är ej vändbar då varpeffekten på avigsidan ger gryniga färger.

Långsidorna är vikta och sydda med langettsöm med svart, gul och blå tråd på respektive ruta. Vävprovet är märkt med R27:2 på ett vitt band.

Se även inv.nr 0027:1 Filt Afrika

Vävprov till filt med modellnamn Afrika är formgivet av Ann-Mari Nilsson och tillverkat av Länshemslöjden Skaraborg. Det finns med  på sidan 64-65 i vävboken Inredningsvävar av Ann-Mari Nilsson i samarbete med Länshemslöjden Skaraborg från 1987, ICA Bokförlag. Se även inv.nr. 0001-0026,0028-0040.
    Photo: Hemslöjdens Samlingar

Vävprov

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Share to