• Rutig filt vävd i 8 skaft dräll med 4 skaft korskypert som grundbindning i mjuk och smidig halvylle kvalitet. Det är blekt och rosa bomullsgarn 8/2 i varpen och vitt och rosa ullgarn, stickgarn extra 8/2, i inslaget. Filten är dubbelsidig.

Det är fyra olika färgkombinatironer av de två vita och rosa nyanserna i varp och inslag. Dessa finns i både varp-och inslagseffekt. Det ger åtta olika rutor. Rutorna i sig bildar hundtandsmönster.

Kortsidorna är kantade med vitt sidenband. Filten är märkt med R29:1 på ett vitt bomullsband. Se även inv.nr 0029:2 Vävprov till filt Vovve

Filt med modellnamn Vovve är formgiven av Ann-Mari Nilsson och tillverkad av Länshemslöjden Skaraborg. Den finns med  på sidan 68-69 i vävboken Inredningsvävar av Ann-Mari Nilsson i samarbete med Länshemslöjden Skaraborg från 1987, ICA Bokförlag. Se även inv.nr. 0001-0028,0030-0040.
    Photo: Hemslöjdens Samlingar

Filt

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Share to