• Vävprov till beklädnadstyg vävt i kypert med rutigt mönster med tvåtrådigt bomullsgarn i varpen och entrådigt lingarn till inslag. Mönstret framkommer genom speciell färgordning i varp och inslag. Varannan rand är mörk med smal ljus rand i mitten och varannan rand är ljus med mörk rand i mitten. I varpen är det blekt och svart. Halva provet har blekt och grått inslag och den andra halvan har bred blekt rand med röd mitt och blå bred rand med grön mitt.
och i inslaget är det halvblekt med grön smal rand och rött med gul smal rand.
Vävprovet är maskinfållat i kortsidorna med en 38 mm respektive 40 mm bred fåll.

En pappersetikett med KLIN tryckt är fasthäftade i kanten.

Vävprovet med modellnamn Klin är formgivet av Ann-Mari Nilsson och tillverkat av Länshemslöjden Skaraborg. Vävprovet finns med på sidan 43-47 i vävboken "Väv tyger till kläder" av Ann-Mari Nilsson i samarbete med Länshemslöjden Skaraborg från 1989, ICA Bokförlag. Tyget är enligt boken lämpligt att använda till jacka, kjol eller klänning. I boken finns det ytterligare två färgställningar: en har smal gul på bred blå rand och smal röd på halvblekt rand. Den andra har ljust bruna eller oblekta ränder. Se även inv.nr 0041-0096 ur samma bok.
    Photo: Hemslöjdens Samlingar

Vävprov

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Share to