• Randigt vävprov, möbeltygsprov, i svart, rött, vitt och grått. Ett kraftigt och stelt möbeltyg vävt i korskypert med inslagseffekt på rätsidan. Varpen är av tunt tvåtrådigt bomullsgarn i ljust grått. Inslaget är entrådigt lingarn vävt med tre trådar tillsammans. Ränderna är centimeterbeda och grupperade i bårder med följande kombinationer:halvblekt/rött, halvblekt/svart, rött/grått, grått/halvblekt, svart/rött. Det är sju ränder i varje bård.

En pappersetikett är fastknuten med lingarn i ena kortsidan på vävprovet.Texten lyder:"Radar, Kval.:Bomull lin iinslag, Pris: 520:-". Det är en tryckt spånfågel med texten: "SKARABORGS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING SKÖVDE-LIDKÖPING" på den andra sidan av etiketten.

Vävprovet med modellnamn Radar är formgivet av Ann-Mari Nilsson och tillverkat av Länshemslöjden Skaraborg. Vävbeskrivningen har varit publicerad i Tidskriften Hemslöjden nr 4 1987. Se även inv.nr. 0125,0127-0131 Vävprov och Möbelklädsel i olika färgställningar och material.
    Photo: Hemslöjdens Samlingar

Vävprov

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Share to