History
-
Handservetten användes ganska flitigt av serveringspersonalen ombord på tågen liksom på fasta restauranger, inte minst när man bar heta silverfat med mat på och när man 'borstar' bort smulor från bordsdukar.
En av bilderna visar hur den ska vara vikt. Skall man var riktigt formell skall den breda bården, den som texten står på, vara vänd utåt.
Ofta kläms den fast mellan armbågen och kroppen för att den ständigt skall vara tillgänglig. Om du ser en servitör/tris som har klämt upp servetten i armhålan så har den defenitivt hamnat på fel plats, både handservetten och servitören.
Användning
- BrukareTrafikrestauranger
Classification
License information
- License Attribution (CC BY)
Metadata
- IdentifierJvm18492-1
- Part of collectionJärnvägsmuseets föremål
- Owner of collectionJÄRNVÄGSMUSEET OCH DE TRANSPORTHISTORISKA SAMLINGARNA
- InstitutionJärnvägsmuseet
- Date publishedApril 1, 2020
- Date updatedFebruary 26, 2022
- DIMU-CODE021028562605
- UUIDe25a0fb5-7cd1-469a-8323-2446b8f57e55
- Tags