Jästkrans var en krans som lades i ölkaret vid ölbryggning eller i degkaret vid bakning. Efter färdig jäsning togs jästkransen upp och fick torka och förvarades på ett kallt, torrt ställe. Jästkultur blev därmed kvarsittande i jästkransens håligheter och kunde brukas vid nästa bak eller bryggning.
Photo:
Länsmuseet Gävleborg
Jästkrans var en krans som lades i ölkaret vid ölbryggning eller i degkaret vid bakning. Efter färdig jäsning togs jästkransen upp och fick torka och förvarades på ett kallt, torrt ställe. Jästkultur blev därmed kvarsittande i jästkransens håligheter och kunde brukas vid nästa bak eller bryggning.
Photo:
Länsmuseet Gävleborg
Jästkrans var en krans som lades i ölkaret vid ölbryggning eller i degkaret vid bakning. Efter färdig jäsning togs jästkransen upp och fick torka och förvarades på ett kallt, torrt ställe. Jästkultur blev därmed kvarsittande i jästkransens håligheter och kunde brukas vid nästa bak eller bryggning.
Photo:
Länsmuseet Gävleborg
Jästkrans var en krans som lades i ölkaret vid ölbryggning eller i degkaret vid bakning. Efter färdig jäsning togs jästkransen upp och fick torka och förvarades på ett kallt, torrt ställe. Jästkultur blev därmed kvarsittande i jästkransens håligheter och kunde brukas vid nästa bak eller bryggning.
Photo:
Länsmuseet Gävleborg
Jästkrans var en krans som lades i ölkaret vid ölbryggning eller i degkaret vid bakning. Efter färdig jäsning togs jästkransen upp och fick torka och förvarades på ett kallt, torrt ställe. Jästkultur blev därmed kvarsittande i jästkransens håligheter och kunde brukas vid nästa bak eller bryggning.
Photo:
Länsmuseet Gävleborg
Jästkrans var en krans som lades i ölkaret vid ölbryggning eller i degkaret vid bakning. Efter färdig jäsning togs jästkransen upp och fick torka och förvarades på ett kallt, torrt ställe. Jästkultur blev därmed kvarsittande i jästkransens håligheter och kunde brukas vid nästa bak eller bryggning.
Photo:
Länsmuseet Gävleborg
Jästkrans var en krans som lades i ölkaret vid ölbryggning eller i degkaret vid bakning. Efter färdig jäsning togs jästkransen upp och fick torka och förvarades på ett kallt, torrt ställe. Jästkultur blev därmed kvarsittande i jästkransens håligheter och kunde brukas vid nästa bak eller bryggning.
Photo:
Länsmuseet Gävleborg