Okända personer

Hjälp oss - känner du igen någon av dessa personer? Lägg i så fall in din information genom att klicka på "Kommentar/fråga" under bilden, tack!

26 objects

Ett ungt, okänt par fotograferat i Laholm. Mannen sitter i en stol och kvinnan står bredvid med handen på hans axel. Båda bär ringar så troligen är det ett förlovningsfoto. hennes hår är uppsatt och ondulerat (vågigt). Han har sidbena och mustasch.

Okänd ung man i någon sorts uniform fotograferad i halvfigur. Fotograferad i Varberg eller Falkenberg. (Se helfigur bild nr F9141)

Okänd mans porträtt i oval form, fotograferad i Varberg. Han har skägg och mustasch, ljus väst och kavaj som har en mörk krage.

Ateljéfoto av två okända små flickor i likadana, mörka klänningar med stora veckade kragar, sannolikt systrar; den yngre sitter på en stol och den äldre står bredvid. På kortets baksida står det "August Stjernström. Tournéen i Halland.", krönt av Hallands vapen. Men han lär ha haft en ateljé på Östra Vallgatan i Halmstad.

Okänd ung kvinna, möjligen fotograferad i Halmstad.

Okänd ung man i någon sorts uniform, fotograferad i helfigur framför en landskapsfond, fotograferad i Varberg. (Se även bild nr F9142)

Tre okända ungdomar, sannolikt syskon, fotograferade i Laholm. Flickan sitter på en stoppad stol med fransar och de två ynglingarna stående på ömse sidor om henne. Hon bär en ljus klänning med klädda stora knappar och breda, svarta band på liv, ärmar och kjol.

Ateljéfoto med två okända unga kvinnor, troligen systrar. Den ena sitter mot en balustrad och håller den andra om livet. Båda bär mörka kläder med en brosch i halsen. Förmodligen taget i Halmstad.

Ateljéporträtt av en okänd ung man med lugg och smårutig kavaj. Troligen fotograferad i Halmstad.

Ateljéporträtt av en okänd ung man med lugg, mustasch och rutig slips. Troligen fotograferad i Halmstad.

Ateljéporträtt av en okänd ung man med sidbena och mönstrad slips. Troligen fotograferad i Halmstad.

Ateljéporträtt av en okänd ung kvinna med brosch på halskragen. Troligen fotograferad i Halmstad.

Ateljéporträtt av en okänd ung man med mustasch och smårutig kavaj. Troligen fotograferad i Halmstad.

Ateljéporträtt av okänd ung kvinna i profil med uppsatt hår, hårnålar och brosch på halskragen. Troligen fotograferad i Halmstad.

Ateljéporträtt av en okänd kvinna med hund i knät. Kvinnan bär hatt och handskar till dräkten, allt i ljus ton.

Ateljéporträtt taget i Halmstad av okänd kvinna med mittbena och mörk klänning med stråveck framtill, där en kedja hänger.

Ett ungt, okänt par i mörka kläder, troligen fotograferade i Halmstad. Mannen sitter på en balustrad och har en strikt mittbena och rutig slips. Kvinnan bär en rikt dekorerad blus med en stor brosch under hakan.

Okänd ung kvinna, fotograferad i Halmstad.

Okänd kvinna i glasögon och spetskrås, fotograferad i Halmstad.

Ateljébild av ett par vid ett femkantigt bord med underrede av blänkande kulor. Mannen står bakom kvinnan som sitter och på bordet ligger papper och en bok. Okända, fotograferade i Halmstad.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to

Add to a folder

If you want to keep your stuff, you need to .