Photo: Hemslöjdens Samlingar

Elisabeth Dunker inspireras av Skånes digitala hemslöjdsarkiv

Utställningen visar ett personligt urval föremål ur Skånes båda hemslöjdsarkiv gjort av bloggaren Elisabeth Dunker, Fine Little Day.

90 objects

"När jag letar i Hemslöjdens digitalarkiv söker och tilltalas jag av det inte så tillrättalagda, levande, vingliga. Spår av händer, yta och tid.

De bilder jag samlat har framförallt uttryck som fått mig att stanna upp, ögat att söka sig en gång extra, idéer och tankar att poppa upp.

Kanske funderar jag över föremålens betydelse, historia och definition, men framförallt förförs jag av bilderna som ögongodis och inspiration. Sån fin källa att ösa ur."

Elisabeth Dunker

Stiftelsen Skånsk hemslöjd och Östra Skånes hemslöjdsförenings arkiv håller på att digitalisera. Där finns allt från 1700-tals dynor i flamskväv till skisser av 1960-talets textilkonstnärer som exempelvis Ingrid Dessau, handkolorerade fotografier från textilinventeringar vid 1900-talets början och filminspelningar av träslöjdare och korgmakare i norra Skåne, från 1950-talet.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to