Photo: Bohusläns museum

Håll fram Naturens Under - en digital utställning

På fotografiet ser vi i allmänhet den lyckliga upphittaren, fångstmannen eller omvårdaren med ett anmärkningsvärt objekt i centrum. Till stadens fotoateljé har man också gått med sitt kap eller åtminstone blivit avbildad av hemmafotografen. Så här i efterhand har bilderna fått ett drag av det ofrivilligt komiska, eller hur!

Det lokala igenkännandet ska inte underskattas. Temat med en ovanligt stor svamp, fisk eller krukväxt verkar ha varit återkommande i dagstidningarna på 1940-, 1950 och 1960-talet. Att moster eller arbetskamratens granne fick "vara med i tidningen" var något stort. Ortspressen ryckte troget ut för att föreviga eller så fick man "komma upp på redaktionen". Man kan tänka sig att detta slags reportage också hade ett mycket högt läsvärde.

Men snart riskerar den lokala journalistikens saga vara all. Att hålla fram Naturens Under gör vi framöver kanske bäst med egna uppdateringar på Facebook och Instagram.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Share to