Photo: Östergötlands museum

Österlandets skatter

20 objects

Östergötlands museum har stora samlingar med föremål och konst. Många av föremålen är från andra länder, insamlade under andra tider och förhållanden. I den här utställningen – Österlandets skatter – visas föremål från ett område som förr kallades Österlandet eller Orienten.

Med utställningen vill vi framför allt berätta om och visa på samlandet, samlingar och mångfald. Föremålen kommer från olika delar av världen och från olika tider. Föremålens historia är berättelsen om resor och upplevelser, intresse för människor och kulturella utbyten. Vi människor har lärt och lär fortfarande av historien och av varandra.

Österlandets skatter är en basutställning bestående av två delar, Egypten och en utblick i världen, därför är utställningen uppdelad i två även här på DigitaltMuseum. Här på DigitaltMuseum visas ett urval av av föremålen.

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Share to