Photo: Schreiner, David / Sundsvalls museum

Öppet magasin: Mormor, mor och jag sydde

42 objects

Kofta

En naturvit på maskin stickad kofta med mönsterstickning över bröstet och i nederkant. Koftan knäpps framtill med hjälp av fem stycken rosa blomliknande knappar.

Klänning

Skjorta

Klänning

En rosa flickklänning i småmönstrad bomull. Klänningen är är skuren strax nedanför axeln och knäpps framtill med fem stycken rosa plastknappar.

Dopklädsel

En vit bomullskjol med bred linning som knäpps baktill med två vita knappar. Kjolens nederkant har dekorerats med en brodyrspets.

Sömnadsprov

Ett sömnadsprov innehållande de vanligaste sömnadssätten, brodyr, knapp och knapphål, hyska och hake samt fastsättning av bomullsband.

Huckle

Ett vitt huckle med knäppning i nacken. Hucklets har utsmyckats med en virkad spetskant samt broderats med initialerna K F - Karin Fredriksson.

Byxa

En kortbyxa med i ryggen korslagda hängslen som knäpps med mässingknappar frampå magen.

Skjorta

En kortärmad smårutig pojkskjorta med rundad hals som knäpps med två vita plastknappar i ryggen.

Jacka

Klänning

En flerfärgad rutig flickklänning med kort ärm och v-skuren midja. Knäpps i ryggen med fem stycken vita pärlemoknappar. Klänningen har även en i höger sida placerad dragkedja.

Byxa

En vit småbyxa med resår i midjan och virkad udddekor i bensluten.

Klänning

En vit ärmlös mönsterstickad klänning som knäpps med tre stycken knappar på vardera axel. Klänningen har en virkad uddformad dekorkant som löper runt ärmhålen.

Byxa

En stickad småbyxa med knyte i midjan och muddar i bensluten.

Kjol

En lila barnkjol med två maskinbroderade och spetskantade fickor. Linningen i midjan bär samma utsmyckning som fickorna. Kjolen har en infälld dragkedja i sidan.

Blus

En lila blus med vit brodyrkant i ärmsluten och i nederkant. Blusen knäpps i ryggen med fyra stora plastknappar.

Klänning

Kappa

En rosa kappa med dubbelknäppning, Midjan har markerats av en skuren vågformning vilken också återkommer i halskragens utförande. Vinrött foder.

Kappa

Klänning

Add a comment or suggest edits

Leave a comment or send an inquiry

Share to