• Melcher Ekströmer med en Orient Buckboard, årsmodell 1906, i maj 1971.
Orient Buckboard var en amerikans produkt, som importerades i delar till Sverige av Allmänna Velocipedförsäljnings AB i Landskrona där de sedan monterades och såldes under namnet Allvelo.
Omkring 1906 köptes denna bil av apotekare Axel Hjelm i Växjö. När bilregistret infördes 1907 fick denna bil den 21:e februari reg.nr. G2. Senare hamnade bilen år 1909 i Kalmar och fick där reg.nr. H14. Bilen ställdes sedan undan och hamnade långt senare hos Melcher Ekströmer som renoverade den. Numera (år 2021) finns den på Ivars bilmuseum i Hoting.
    Photo: Okänd / Kulturparken Småland / Smålands museum

Melcher Ekströmer med en Orient Buckboard, årsmodell 1906, i maj 1971. Orient Buckboard var en amerikans produkt, som importerades i delar till Sverige av Allmänna Velocipedförsälj...

1 comment

• Detta är samma bil som på bild AB1217.