Part of exhibition
History
-
Vid bakning av tunnbröd kavlas degen först ut med randkavel. Randkaveln tar med sig mjölet och man slipper deg som fastnar. Den har ursvarvade ränder som fylls med mjöl och sedan tar det med sig när man kavlar. Det är praktiskt för att de tunna kakorna inte ska fastna
på bakbordet.
Därefter används kruskaveln att göra mönster.
Produktion: 1910 - 1930 (efter 1910, före 1930)
Användning: 1910 - 1940
- Ägare av original, ortSverige
Accession: May 17, 1984
Köp- Säljare till museetStens Antik
- Säljare till museet, ortSverige Dalsland Västra Götaland Mellerud Mellerud Älvsborg
Classification
-
- Matberedning i hemmetOU 252
License information
Metadata
- IdentifierUM015693
- Part of collectionS14UM Kulturhistoriska samlingen
- Owner of collectionBohusläns museum
- InstitutionBohusläns museum
- Date publishedAugust 11, 2014
- Date updatedMay 28, 2019
- DIMU-CODE011024268201
- UUIDaf78b61a-7f0d-412c-b257-ad4a73cefdc5
- Tags
Add a comment or suggest edits
To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».